Nyhetsbrev oktober 2017

Forfatter: Publisert: Oppdatert: Kategori: Aktuelt, Hva skjer på skolen

Denne måneden starter vi to helt nye korte kurs som passer for alle, i tillegg er flere andre spennende korte kurs på trappene. Nydalen Open er under planlegging, og vi ønsker kontakt med elever på Billedkunstutdannelsen og på personlig kunstutvikling som ønsker å delta.

Nyhetsbrev i oktober 2017.

Kurs over 5 formiddager eller kvelder starter fra 23.oktober.

Oppmerksomt nærvær. Fredag formiddag 9.30-12.30

Tåler du stillheten? Er noe tomt hvis det ikke er fylt? Og hvor mye får vi egentlig med oss? I dagens samfunn utsettes vi for en enorm mengde rask informasjon og inntrykk, og vi blir vant til å forholde oss til mange ting samtidig. Det som kan være vanskelig er å holde fokus og konsentrasjon om en ting av gangen, spesielt over tid. Denne evnen til konsentrasjon er nødvendig for fordypning i kunst, men vil også berike hverdagen i jobb og fritid. Et supert tilleggskurs for alle som trenger å lande i seg selv før helgen. Kurset starter 27.oktober, 5 fredager 9.30-12.30, og passer for alle. Les mer og meld deg på her.

Akt, tegning og maling. Fredag formiddag 9.30-12.30

Du trenger å tegne og male mye etter modell, det er her du legger grunnlaget for å forstå hvordan den figurative verden er bygget opp av linje, lys og form. Modellens raske bevegelser eller rolige tilstedeværelse sammen med musikk åpner opp for en tegneglede eller malerglede som gjør at du glemmer deg selv og presterer på et nivå du ikke visste at du kunne. Dette kurset passer for deg som har malt eller tegnet litt eller mye fra før.  5 fredager 9.30-12.30, oppstart 27.oktober. Les mer og meld deg på her.

Intuitivt maleri. Mandag kveld 18.00-21.00

Dette kurset handler om å fortape seg, gi slipp på meninger og forventninger. Vi reagerer og responderer på en impuls, uten å reflektere over hvorvidt det som oppstår i bildet er flinkt eller banalt. Vi kjenner at det oppstår en flyt, og den gode opplevelsen av å gi slipp på kontrollen for en stund. Og forståelsen for maleriet oppstår gjennom tilstedeværelse i arbeid med farge, flater og linjer. Dette kurset passer for alle uansett nivå. 5 mandager 18.00-21.00, oppstart 23.oktober. Les mer og meld deg på her.

Tegne portrett. Mandag formiddag 9.30-12.30

Ansiktet, eller portrettet, er kanskje et av de mest betydningsfulle motiver i kunsten. ”Et blikk kan si mer enn tusen ord”. Kanskje er det også fordi vi legger så mye betydning inn i ansiktene at de kan være så vanskelige å få til. Men tegning av portrett kan læres av alle. Dette kurset finnes også som weekendkurs 13-15.oktober. Du kan se nye bilder fra dette kurset på skolens facebookside. 5 mandager 9.30-12.30, oppstart 23.oktober.  Les mer og meld deg på her.

Weekendkurs i tiden fremover:

Kreativt maleri 1 og 2.

Disse kursene passer fint for nybegynnere, og er supre kurs å ta med flere venner sammen i høstmørket. Les mer og meld deg på her.

Abstrakt maleri og teknikk.

Dette kurset er alltid populært og morsomt. Passer for deg som har malt en stund, og for deg som ønsker å lære mer om akrylteknikker og remedier. Det er ikke mye som ikke er lov her i verden. Få plasser igjen. Les mer og meld deg på her.

Tegning, et fundament og et språk.

Fundamentet for maleriet, og et eget kunstnerisk uttrykk. Tegneforståelse åpner opp for det meste. Passer for alle uansett nivå. Les mer og meld deg på her.

Finn din kunstneriske stemme.

Hvorfor male hvis du ikke skal male som deg? Dette kurset virker forløsende når du står fast, og åpner opp for et hav av muligheter og gir deg mot til å skape utfra dine premisser. Les mer og meld deg på her.

Figurativt maleri.

Her lærer du å sette sammen egne foto til spennende nye fortellinger og malerier, og maler bilder  du ikke tror du kan få til. Passer for deg som har malt litt fra før, og som ønsker et figurativt språk i bildene dine. Les mer og meld deg på her.

Inspirerende videoer på i skolens liste på youtube.

Søk Nydalen kunstskole på youtube.com. Da får du opp en liste med videoer som brukes i undervisningen hos oss. Blant annet finner du en presentasjon av Ittens fargelære der, nyttig for alle i førsteklasse nå. Flere filmer legges til etter hvert. Kom gjerne med tips til ting som er fine å dele.

Oslo open og “Nydalen open” 20-22.april 2018

20-22 april 2018 er det igjen Oslo Open, men mulighet for å besøke mange kunstnere i sine atelierer. Vi skal også ha åpen skole den helgen. Det blir informasjon om billedkunstutdannelsen, workshops, med mer. Utstilling i et av rommene kanskje? Jeg blir tilstede sammen med noen av våre lærere, og vil gjerne ha flere studenter med på laget. Er det noen av dere som har lyst til å bidra til en sosial og spennende helg åpen for publikum? Kom gjerne med ideer og forslag til prosjekter også. Send epost til fagligleder@nydalenkunstskole.no.

 

Jeg ønsker dere en god høstferieuke og en kreativ oktober måned.

Anette Hatlen, Faglig leder Nydalen Kunstskole

 

 

 

Kommentarer er stengt.