Sommerkurs og sommerskole

Sommerkurs og sommerskole
Forfatter: Publisert: Oppdatert:

Sommer i sentrum. Sommerkursene varer fra mandag til fredag, hver dag kl. 09:30-15:30. Vi jobber i mindre grupper og har store arealer til disposisjon - og hver elev på kursene vil få tildelt eget staffeli og utstyr. Vi holder til i flotte omgivelser midt i Gamlebyen og om været tillater det kan vi også benytte de vakre områdene rundt skolen til undervisning. Kort vei til kafeer og butikker, om du ikke har lyst til å smøre matpakke - og husk badebukse og håndkle om du har lyst til å svippe innom badeplassen (Sørenga). Velkommen til sommerkurs i Gamlebyen!

 

Sommerskole over 2 uker for nybegynnere

Gjennom 2 inspirerende uker får du en grundig innføring i de grunnleggende prinsippene i tegning og maling: Tegning og uttrykk, komposisjon, fargeblanding, strøk og billedflate, personlig fortolkning, utforskning og kreativitet. Sommerskolen fungerer like fint som oppfriskning som kreativ inspirasjon, – og som forberedelse til Billedkunstutdanningen.

Påmelding til sommerskolen finner du her:

 

Kurs for nybegynnere

Et nybegynnerkurs vil gi deg et innblikk i hva det er og male og hvordan du helt grunnleggende gjør det. Det gir deg en kom i gang energi, og et fundament som er nok til å male eller tegne videre på egen hånd.  Kursene gir deg også en gryende forståelse for kunst og hvordan kunstnere jobber med bildene sine. Ønsker du å gå videre til noen av våre lengre kurs eller søke deg til Billedkunstutdanningen er dette nyttige forkurs.

Kreativt maleri

Kreativt maleri er et introduksjonskurs til maleri og kreativ utvikling for deg som ønsker en tilnærming der utfoldelse, lek og eksperimentering danner grunnlaget for læring. På Grunnkurset lærer du om maleriets grunnleggende temaer og på Videreføringskurset lærer du å bruke dette i en malerisk prosess og å utvikle egne motiverKurset er todelt. Første del er et grunnkurs for helt nybegynnere, andre del er en videreføring av grunnkurset. Sommerkurset omfatter både grunnkurs og videreføring. 

Tegning, et fundament og et språk

Tegning er nøkkelen: det er gjennom tegningen du lærer å se, utvikler leken, får kontakt med sansene dine, blir formsikker og utvikler din evner til å bruke ditt temperament og din følsomhet. Å tegne er en holdning, en måte å forholde seg til det kreative på der mange deler av din sansning og din bevissthet føres sammen. 

 

Fordypningskurs og særemnekurs

Fordypning handler om å utvide din kunnskap innen et bestemt område, å styrke områder du synes er utfordrende eller å forsyne deg uhemmet av ny inspirasjon. Fordypningskursene er lagt opp som kurs eller workshops innenfor bestemte temaer. Temaene springer fra fordypning i det figurative maleri og det tekniske i akrylmaleriet til moderne eksperimentering og utvidelse av din forestilling om hva du kan gjøre i store malerier.

Finn din kunstneriske stemme 

Kurset fungerer som et utgangspunkt for en kunstnerisk utvikling, enten du er nybegynner, har malt litt eller mye, men aldri helt fått tak i hvem du er i forhold til dette, eller du har vokst fra det utgangspunktet du engang hadde.  Kurset har vært en del av skolens faste kurs i mer enn 10 år og danner et viktig fundament for elevene til å finne sin vei i kunstenKurset går også som et kveldskurs på 12 ganger om torsdagen og som weekendkurs i forkortet utgave. Kurs i maleprosess handler om å se sammenhengen mellom flere nivåer i den skapende prosessen; det intuitive, det personlige og det undersøkende og eksperimentelle. Disse nivåene knyttes sammen av flere oppgaver og avsluttes i en fordypning i det resultatet prosessen har medført. Det er viktig for oss alle å sette av tid til en ordentlig fordypning i vår individuelle fortelling og vårt uttrykk, slik at vi i den videre læringsprosess blir indrestyrt og vet mer om hvem vi selv er i den skapende prosessen.

Big Painting 

På kurset vil forholdet mellom den lille detaljen, det intuitive i tegningen og det store bildet veksle og utfylle hverandre. Det vil bli lagt vekt på komposisjon, flate, farge og variasjon innenfor helheten. Å gi deg hen, tilstedeværelsen i bildet og i uttrykket og gjennomføring av et større maleri vil være erfaringen og læringen du får med deg fra kurset. Hvis du ønsker å male på flere lerreter underveis kan dette kjøpes på kurset. 

Figurativt maleri med utgangspunkt i foto

Det figurative bildet har sin renessanse, men denne gangen er det ikke det tradisjonell figurative maleriet som vises. Vår måte å se og sanse på har forandret seg fra den klassiske perioden og modernismen. I dag er det en annen innfallsvinkel til figurasjonen. Nå er det våre blikk på våre egne liv og samtiden vi lever i nå som uttrykkes. Virkemidlene er annerledes og motivene har endret seg. Kunstnere bruker det figurative friere – foto, collage, blanding av figurasjon og abstrakte språk. 

Abstrakt maleri og teknikk

På dette kurset utvides din horisont slik at dine bilder får flere muligheter, som koblingen til trykk, collage, teksturer og stofflighet. Du vil også få mulighet til å prøve ut akrylens mange tekniske muligheter, og får anledning til å koble dette opp mot håndverksmessig teknikk. 

 

Barn og ungdomskurs 

Kreativt maleri 

Kreativt maleri er et introduksjonskurs til maleri og kreativ utvikling for barn som ønsker å lære mer om å male og hvor utfoldelse, lek og eksperimentering danner grunnlaget for læringen. På Grunnkurset lærer elevene om maleriets grunnleggende temaer. Sommerkurs for barn På sommerkurset får barna grunnleggende kunnskap om farge og strøk, collage og komposisjon, stofflighet og flateuttrykk, linje og iakttakelse, og lærer å utvikle dette til sine egne motiver. Alt skjer innenfor en ramme av kreativ utfoldelse og leken eksperimentering

Tegnekurs 

Tegning er nøkkelen: det er gjennom tegningen man lærer å se, utvikler leken, får kontakt med sansene sine, blir formsikker og utvikler evner til å bruke sitt temperament og sine følsomhet. Å tegne er en holdning, en måte å forholde seg til det kreative på der sansning og bevissthet føres sammen. Vi tilbyr tegnekurs for ungdom, et spennende alternativ for ungdom i perioden etter fellesferien er over og før skolen starter.  

 

Utstyr

På skolen får du tilgang til alt utstyret du trenger til undervisningen, men vi anbefaler alle våre elever å ha tilgang til et minimum av utstyr til hjemmearbeid mellom undervisningsøktene. Undervisningen på skolen er prosessorientert – og når man jobber med oppgaver og innfallsvinkler bevisstgjøres man og det åpnes en del nye dører og ideer, som vi tenker på som materiale til senere arbeid. Derfor bør elever alltid ha en skissebok, ikke alt for langt unna, blyanter med forskjellig mykhet (B-serien), kull og knetgummi. Et lite sett av primærfarger og noen pensler i forskjellige størrelser.

Se forslag til innhold her; tegneutstyr

Se forslag til innhold her; maleutstyr

 

Oversikt over alle sommerkurs

Kommentarer er stengt.