Marit Solum Smaaskjær

Marit er en ryddig og inspirerende lærer som har undervist i tegning siden 2015. Hun henter sin inspirasjon og motiver fra skogen, skisser, maler ute og tar bilder på sine daglige turer. Trives spesielt godt i gammel skog der hun føler at landskapet forteller sin egen historie.

Hun er opptatt av å formidle følsomheten og spenningen som oppstår i linjer, kontraster og farger. Med en intuitiv tilnærming til motivet, ønsker hun å invitere betrakteren inn i et energifelt og inn i en stemning der naturens krefter kan overføres til mennesket. Lag på lag, gjerne i store formater både på papir og lerret.

Marit har sin kunstutdanning fra Nydalen Kunstskole, hvor hun har tatt Billedkunstutdanningen og Personlig Kunstutvikling. Før dette jobbet hun i reklamebransjen, med mer enn 20 år både som kreativ og innen ledelse. I dag jobber hun som billedkunstner og underviser i tegning ved Nydalen Kunstskole.

Marit er medlem av NKFU-Norsk Forening for Uavhengige Kunstnere. Har også blitt med i styret fra 2017 og sitter som nettansvarlig i foreningen.

Les mer på hennes nettside: http://maritsolum.no/