Kreativt Maleri

Kreativt Maleri
Forfatter: Publisert: Oppdatert:

Kreativt maleri er et introduksjonskurs til maleri og kreativ utvikling for deg som ønsker en tilnærming der utfoldelse, lek og eksperimentering danner grunnlaget for læring. På Grunnkurset lærer du om maleriets grunnleggende temaer og på Videreføringskurset lærer du å bruke dette i en malerisk prosess og å utvikle egne motiver.

Kreativt maleri er et introduksjonskurs til maleri og kreativ utvikling for deg som ønsker en tilnærming der utfoldelse, lek og eksperimentering danner grunnlaget for læring. På Grunnkurset lærer du om maleriets grunnleggende temaer og på Videreføringskurset lærer du å bruke dette i en malerisk prosess og å utvikle egne motiver.

Grunnkurs

Terskelen for å begynne å male kan være høy, og det er av avgjørende betydning at du ledes inn i en konstruktiv prosess der du blir ivaretatt ut fra dine forutsetninger, og der du lærer å forholde deg til maling, pensler og annet utstyr. Du blir ledet igjennom grunnleggende kunnskap om farge og strøk, collage og komposisjon, stofflighet og flateuttrykk, linje og iakttakelse, og lærer å utvikle dette til egne motiver. Alt skjer innenfor en ramme av kreativ utfoldelse og leken eksperimentering. Kurset er lagt opp som en liten ”kokebok” hvor du steg for steg lærer det du trenger for å komme i gang med malingen.  På alle skolens kurs benytter vi akrylmaling. Du lærer derfor mye om akrylteknikk og håndverket knyttet til dette på alle kursene.

Kurset er et ypperlig sted å starte for deg som aldri har malt før og som ønsker å få et innblikk i hvordan du maler bilder. Vår intensjon er at du skal kunne ta med deg inspirasjon, kunnskapen og erfaringene hjem og fortsette den kreative prosessen. Mange nybegynnere som går kurset kjøper vår startpakke med maling, pensler, staffeli og maleplate for å fortsette hjemme.

Videreføring

Når du har tatt grunnkurset (eller andre kurs for nybegynnere), er dette et kurs som vil gi deg akkurat den kunnskapen du nå trenger for å utvikle ditt kreative arbeid videre. Her vil du få ny læring om selve maleprosessen, det vil si hvordan vi setter vårt kreative arbeid i prosess, får det ene arbeidet til å lede til det neste, hvordan flaten og linjene i bildet danner motiver og mening og lar inspirasjon og motiv vokse fra bilde til bilde. I tillegg vil du lære om helhetlig harmoni i lys og farge, du vil lære å utfordre det faglige og kreative ytterligere via collager med fokus på farge og komposisjon.

Også dette kurset er lagt opp som en ”kokebok”, en reise fra erfaring til erfaring der resultatet er mye større enn all delene. Vi kobler også kunnskapen og erfaringene fra nybegynnerkurset inn slik at du får en oppfriskning og videreføring av det du har lært.

Gjennom hele reisen har vi en upretensiøs og undersøkende holdning til både materialene og motivene, vi arbeider med forskjellige redskaper på store ark, og det er først siste dagen du kan ta med lerret slik at kunnskapen blir samlet i et ferdig arbeid.

Kurset passer for

Grunnkurset er et godt sted å starte for deg som er nybegynner, for deg som ønsker å komme i gang igjen med malingen igjen, og for deg som ønsker mer kreativitet og lek i hverdagen. Det er også et godt forkurs for den 2-årige billedkunstutdanningen. Videreføringen passer for alle som har tatt grunnkurset eller andre nybegynnerkurs.

Kommende kurs og påmelding

Nedenfor ser du hvilke kurs som kommer, og nedenfor kursene finner du påmeldingsskjema.

PÅMELDING:

Kreativt Maleri, sommerkurs med oppstart 13 juli 2020.

Tid: Mandag tom fredag fra kl. 09:30-16:00. 1 uke

Pris: Pris 4900,- inkl. alt materiale.

Lærer:
Agnethe Steineger

Kommentarer er stengt.