Teams for elever

Forfatter: Publisert: Oppdatert:

Vi bruker Teams for å lette kommunikasjon mellom skole, lærer og elever. Alle elever har en egen klassemappe hvor du finner informasjon om undervisningen, og din egen arbeidsmappe som bare du og skolen har tilgang til. I arbeidsmappen kan du også lagre underveis arbeider, inspirasjonsmateriell, linker og annet.  

HVORDAN KOMME INN I TEAMS første gang; 

  • Først mottar du en epost fra Microsoft om at du har blitt lagt til på et Team hos hvor du blir bedt om å laste ned Teams til din PC eller mobil tlf. Last ned, med mindre du har lastet ned tidligere.  
  • Så kommer du til en nettside fra Microsoft hvor du logger på med den eposten vi har registrert på deg – og passordet er det samme som du bruker til epostkontoen din ellers.  
  • Har du allerede Teams lastet ned har du antageligvis flere brukerideer i Teams – og da er det viktig å velge den brukerid’n som vi har opprettet for deg på skolen. Se etter Nydalen Kunstskole AS Gjest og velg denne. 
  • Så snart du har mottatt eposten fra Microsoft er det fint om du får logget deg på. Slik at vi kan se at du har kommet inn ev. hjelpe deg i god tid før semesteroppstart dersom noe skulle være vanskelig.  

OPPGAVE; Så snart du har kommet inn i TEAMS (noen ganger må du logge på flere ganger på Teams) finner du klassen din på venstre side av skjermen (kanal). Trykk på denne. Så kan du se etter elevmappen din, ved å klikke på navnet ditt. Nå er det flott om du kan få lastet opp et passfoto av deg selv. Her er hvordan;  

  • PC Trykk Ny Samtale og velg binders, og deretter last opp et foto av deg selv 
  • Mobil Trykk Nytt innlegg og trykk på lite kameraikon og ta en selfie eller last opp et foto fra bildearkivet ditt.  

Når vi ser at det ligger et bilde av deg inne i mappen din, ser vi at du har kommet deg vel frem her inne.  

 

UNDERVISNING MED TEAMS og fjernundervisning 

  • I EMNE mappene finner du oppgaver og innlegg fra lærer og andre elever knyttet til det emnet dere skal jobbe med. Her kan dere skrive kommentarer og spm og laste opp bilder. For å laste opp bilder trykker du på start samtale nederst og du vil få opp div alternativer, trykk på bindersmerket og du vil få opp last ned fra maskinen.  
  • Det er også i EMNE mappen at oppkalling til videooverføring vil finne sted for de som jobber hjemmefra. Hvis møtet er allerede i gang vil det vises et kamera ikon inne i mappen. Trykk «bli med», skru på kamera ditt og høyttaler på ikonene som kommer opp. Lærer henter deg inn så snart det er anledning.  
  • Når du er med på fjernundervisning ønsker vi at du er pålogget hele tiden slik at du kan følge undervisningen i klasserommet. Vi ønsker også at du har kameraet vendt mot det du jobber med når du jobber med oppgavene, slik at lærer kan følge deg gjennom hele undervisningsøkten.  

Kommentarer er stengt.