Laster kurs
Finn kurs

Navigasjon for arrangementvisning

Kommende kurs

kurs listenavigering

september 2019

Papirfremstilling (helgekurs) 6-8. september

6. september kl. 18:00 - 8. september kl. 16:00
Kr. 3200

Papir er et undervurdert og spennende materiale som vi kan lage selv med ulike fibre, fra planter, papir rester og annet resirkulerbart materiale. Hjemmelaget papir får en spennende struktur og kan man lage mønster, og bruke ulike farger alt etter hvilket papir eller materiale man klipper/river opp. Papiret er både føyelig og sterkt på samme tid. Gabriella Göransson er en kunstner som uttrykker seg fullt og helt gjennom papir. Papir er hennes virkefelt, hennes pasjon. Det er selve omdreiningspunktet, det sentrum hvor alt springer ut fra. I fibrene ligger kimen til det skjøreste fragment og det røffeste objekt. I hennes hender blir stivnet papirmasse liv og bevegelse. Hun arbeider gjerne med kombinasjoner og forbindelser mellom objekter, og installerer dem enten på vegg eller på gulv.Gabriella holder helgekurs i papirfremstilling 6-8. september. Tid: fredag 18-21, lørdag og søndag 09:30-16:00

Les mer »

Kreativt Maleri grunnkurs (helgekurs) 13-15. september – FULLT

13. september kl. 18:00 - 15. september kl. 17:00
Nydalen Kunstskole, Gjerdrumsvei 17
Oslo, 0484 Norge
+ Google-kart
Kr. 2900

Kreativt maleri er et introduksjonskurs til maleri og kreativ utvikling for deg som ønsker en tilnærming der utfoldelse, lek og eksperimentering danner grunnlaget for læring. På Grunnkurset lærer du om maleriets grunnleggende temaer og på Videreføringskurset lærer du å bruke dette i en malerisk prosess og å utvikle egne motiver. Tid: Fredag 18-21. Lørdag og søndag: 10:30-17:00
Kreativt maleri er et introduksjonskurs til maleri og kreativ utvikling for deg som ønsker en tilnærming der utfoldelse, lek og eksperimentering danner grunnlaget for læring. På Grunnkurset lærer du om maleriets grunnleggende temaer og på Videreføringskurset lærer du å bruke dette i en malerisk prosess og å utvikle egne motiver.Tid: Fredag 18-21. Lørdag og søndag: 10:30-17:00

Les mer »

Big Painting (helgekurs) 13-15. september

13. september kl. 18:00 - 15. september kl. 17:00
Nydalen Kunstskole, Gjerdrumsvei 17
Oslo, 0484 Norge
+ Google-kart
Kr. 3200
Nydalen Kunstskole Big painting

Store malerier handler om de store flatene, en fysisk og romlig dimensjon. Små bilder "titter du inn i", store bilder er du "fysisk en del av". Små bilder har motiv, store bilder har dynamikk og "arkitektur". I det store bildet må du overgi deg til flaten, våge å miste kontrollen og overblikket. Gjennom detaljer og forskjellige uttrykk i flatene finner du språklige strategier som kan knytte bildene dine sammen i store og nye komposisjoner. Fredag 18-21:00. Lørdag og søndag 09:30-17:00.

Les mer »

Semesterkurs Maleri I (kveld) – få plasser igjen

18. september kl. 18:00 - 21:00
Nydalen Kunstskole, Gjerdrumsvei 17
Oslo, 0484 Norge
+ Google-kart
Kr. 5900

Det er her alt starter, i kunsten ABC. Egentlig er det slik at vi kunstnere holder på med de samme byggesteinene enten vi er nybegynnere eller har holdt på i 40 år. Det er noe helt basalt ved det en lærer på nybegynnerkursene. Det er som de grunnleggende elementene i språket vårt. Maleri for nybegynnere er malerkunstens grunnleggende kokebok og ABC. Kurset gir deg en rekke erfaringer og oppdagelser av sanselighet, kreativitet og læring. Du introduseres til de grunnleggende byggestenene som maleriet består av som fargeblanding og fargelære, strøk og flatene i bildet, komponering og billedutvikling. Tid, onsdag kveld 18-21:00.

Les mer »

Semesterkurs Maleri II (dag) – få plasser igjen

17. september kl. 12:30 - 15:30
Nydalen Kunstskole, Gjerdrumsvei 17
Oslo, 0484 Norge
+ Google-kart
Kr. 5900

Faglig forståelse eller teknikk alene blir ikke kunst, det er når den konkrete forståelsen smelter sammen med det personlig uttrykket at noe begynner å skje. På 'Maleri for viderekommende' utvikler vi derfor den faglige plattformen fra nybegynnerkurset til en dypere forståelse av farger, lys og komposisjon, tegning etter levende modell og en mer personlig, intuitivt og eksperimentell tilnærming. Kontrastene er store og møtepunktet mellom ytterpunktene er fantastiske. Dette er et semesterkurs som går en gang i uken over 10 uker på vår og høst. Tid, tirsdag formiddag 12:30-15:30.

Les mer »

Semesterkurs Maleri II (kveld)

18. september kl. 18:00 - 21:00
Nydalen Kunstskole, Gjerdrumsvei 17
Oslo, 0484 Norge
+ Google-kart
Kr. 5900

Faglig forståelse eller teknikk alene blir ikke kunst, det er når den konkrete forståelsen smelter sammen med det personlig uttrykket at noe begynner å skje. På 'Maleri for viderekommende' utvikler vi derfor den faglige plattformen fra nybegynnerkurset til en dypere forståelse av farger, lys og komposisjon, tegning etter levende modell og en mer personlig, intuitivt og eksperimentell tilnærming. Kontrastene er store og møtepunktet mellom ytterpunktene er fantastiske. Dette er et semesterkurs som går en gang i uken over 10 uker på vår og høst. Tid, onsdag kveld 18-21:00.

Les mer »

Semesterkurs Maleri III – abstrakt (dag) – få plasser igjen

17. september kl. 09:30 - 12:30
Nydalen Kunstskole, Gjerdrumsvei 17
Oslo, 0484 Norge
+ Google-kart
Kr. 5900

På dette kurset beveger du deg fra den faglige plattformen på kursene for nybegynnere og videregående til fordypning og utvikling av det abstrakte maleri - basert på farge, flate, stofflighet, abstraksjon og abstrakt komposisjon samt akrylteknikk. I tillegg lærer du om hvordan bildet utvikler seg i prosess og i serier, og du lærer å bruke den fysiske virkeligheten og din kreativitet til å utvikle abstrakte komposisjoner. På kurset benyttes collage, store ark og pensler. Du får en omfattende forståelse for hva det vil si å uttrykke seg gjennom bilder og blir presenter for en rekke kunstnere som maler abstrakt idag. Utvikling av en selvstendig tilnærming til bildet og et eget uttrykk står sentralt i kurset. Maleri for erfarne er delt i to kurs slik at du nå kan fordype deg enten i det abstrakte eller i det figurative. På disse kursene blir du trenet i mer avansert forståelse av kunstfaget og du lærer å bruke deg selv, faget og kunsten mer aktivt. Tid; tirsdag formiddag 09:30-12:30.

Les mer »

Semesterkurs Maleri III – figurativt (kveld)

17. september kl. 18:00 - 21:00
Nydalen Kunstskole, Gjerdrumsvei 17
Oslo, 0484 Norge
+ Google-kart
Kr. 5900

Det figurative bildet har sin renessanse, men denne gangen er det ikke det tradisjonell figurative maleriet som vises. Vår måte å se og sanse på har forandret seg fra den klassiske perioden og modernismen. I dag er det en annen innfallsvinkel til figurasjonen. Nå er det våre blikk på våre egne liv og samtiden vi lever i nå som uttrykkes. Virkemidlene er annerledes og motivene har endret seg. Kunstnere bruker det figurative friere - foto, collage, blanding av figurasjon og abstrakte språk. På dette kurset beveger du deg fra den faglige plattformen på kursene Maleri for nybegynnere og videregående til fordypning og utvikling av det figurative maleriet. Det er ikke en tradisjonell klassisk tilnærming, men en utvikling av det figurative maleriet i samtiden. Tid; tirsdag kveld 18-21:00.

Les mer »

Semesterkurs Tegning I (kveld) – få plasser igjen

19. september kl. 18:00 - 21:00
Nydalen Kunstskole, Gjerdrumsvei 17
Oslo, 0484 Norge
+ Google-kart
Kr. 5900

Kurset vil åpne opp for å benytte tegningen som studie, grunnlag for figurativt maleri og eget kunstuttrykk. På kurset vil du lære å bruke forskjellige motiver - fra portrett og levende modell til landskap, samtidig som du lærer om ulike måter å tegne motivene på. Å bli en god tegner er noe som kan læres av alle! Evnen til å se er viktigst og resten handler om øvelse. Og dette kurset har kreative innfallsvinkler, der det å kvitte seg med prestasjonsangsten er en del av øvelsene. Tegning er i dag ikke bare et studieverktøy og grunnlag for figurativt maleri, men også et selvstendig kunstuttrykk. Undervisningen er delt opp i flere temaer der du opplever et møte mellom klassiske, utforskende og ekspressive tegnemåter. Tid; torsdag kveld kl. 18-21:00.

Les mer »

Semesterkurs Tegning II (kveld)

19. september kl. 18:00 - 21:00
Nydalen Kunstskole, Gjerdrumsvei 17
Oslo, 0484 Norge
+ Google-kart
Kr. 5900

Tegnekurs for viderekommende baserer seg på at deltagerne har tatt nybegynnerkurset i tegning eller har tilsvarende bakgrunn i tegning. På kurset utvikles din tegning ytterligere gjennom fordypning i tegnestudier der linje, form, lys og proporsjoner står sentralt. Her benyttes levende modell og andre konkrete motiver. I tillegg møter du en moderne innfallsvinkel til tegningen der overflatens betydning for bildet, rommets fortelling, analytisk tegning og fotoprojeksjon, sampling og collage kobles opp mot din figurative tegning. Bruk av tegneredskaper, teknikker og virkemidler vil kobles inn mot de forskjellige oppgavene. Motivkretsen spenner også her fra stilleben, studie av hoder, levende modell og komponering av egne motiver og fabulering. Tid; torsdag kveld 18-21:00.

Les mer »
+ Eksporter arrangementer