Nyhetsbrev september 2017

Forfatter: Publisert: Oppdatert: Kategori: Aktuelt, Hva skjer på skolen

Og der var det splitter nye skoleåret endelig i gang på Billedkunstutdannelsen, og 12-ukers kursene starter 11-15 september. Latteren sitter løst, nye vennskap formes, og stemningen er upåklagelig.

Dette foregår på skolen i september.

På 1.året av Billedkunstutdannelsen har vi denne måneden som tema å skape et godt kreativt klima i klassene, det fokuseres også på å sette i gang en spennende prosess for den enkelte, og på å arbeide med grunnleggende tegning og komposisjonsforståelse. I oktober er det fargene som skal få fokus.  På 2.året starter skoleåret med å åpne opp sine fordypningstema fra 1.år for seg selv, for lærer og for medstudenter. Deretter er det akt og det figurative maleriet som skal utforskes. Videre i semesteret skal det sanselige i tegning og spennende akrylremedier og teknikker utforskes. 3.året fordypning åpnet året med å arbeide intuitivt og åpent med sitt eget jeg som tema, før de skal fordype seg i portrettet. Studenter på personlig kunstutvikling åpner med intuitivt arbeid, og går over i seriell utforsking av et tema.

Modulklassene 1m, 2m og 3m hadde sin første samling 25-27 august, deres andre samling er 22-24 september. 1n skal sammen med undertegnede ha sin første samling 1-3 september og høstens andre kommer 29.8-1.9. Minner om at datoer for skoleårets samlinger også er å finne på skolens nettside.

Kveldsklassene 1d og 2d skal ha sin første atelierhelg 1-3 september, og følger samlingene for 1n i høst.

Semesterkurs over 12 uker starter 11-15.september.

Neste uke starter semesterkursene over 12 formiddager eller 12 kvelder. Her er det tegnekurs og malekurs på tre forskjellige nivåer å velge mellom. Du kan les mer om tegnekursene her. Og om malekursene her. Vi har fortsatt noen ledige plasser, så det er plass også til deg.

 

Vi tilbyr fire spennende weekendkurs i september.

Big painting. 8-10. september.

Helgen 8-10 september går det første weekendkurset av stabelen. Først ut er lærer Heidi Øiseth med kurset Big Painting. Vi har noen få ledige plasser her, så kast deg rundt nå i siste liten. Dette kurset blir ikke satt opp igjen før i 2018! Les mer og meld deg på her.

Kreativt maleri 1. 15-17.september.

Et ypperlig kurs for nybegynnere i malerkunsten, for deg som trenger en restart, og for deg som ønsker deg mer kreativitet og lek i hverdagen. Cecilie Weiseth skaper kreativ fryd, maleglede og ufarliggjør de skumle blanke arkene. Og med deg hjem får du en oppskrift som gjør deg i stand til å komme i gang med bilder, også på egenhånd. Les mer og meld deg på her.

Finn din kunstneriske stemme.  15-17.september.

Hvorfor uttrykke deg om ikke som deg? Du har kanskje en fornemmelse av et behov for å uttrykke noe uten å finne ut hva det er? Kanskje du er en av dem som hele tiden faller tilbake på å male “fint” isteden for å male slik det kjennes riktig? Eller har du kommet inn i en rytme der du produserer bilder og ikke lenger skaper dem? Da er dette kurset for deg. Siv Rutgerson er nok en gang en dyktig veiviser gjennom en rekke forløsende oppgaver, hvor du går på leting etter DIN kunstneriske stemme. Les mer og meld deg på her.

Tegning, et fundament og et språk. 15-17. september.

Tegning er grunnsteinen som maleriforståelsen hviler på. Tegning er også et eget språk og et selvstendig kunstuttrykk. På dette kurset møter du Agnethe Steineger, som trygt veileder deg gjennom alle tegningens grunnleggende elementer. Alle kan lære å tegne. Du kan delta på dette kurset uten noe forkunnskaper. Eller du kan delta for å vekke inspirasjon, følsomhet, blikk og tegneferdigheter til live igjen. Les mer og meld deg på her.

God september til alle studenter og kursdeltagere!

Faglig leder, Anette Hatlen.

Informasjon om elevutstillinger.

31.august åpnet tidligere elev Hilde Tørnby sin utstilling på Galleri Dc-9.Du kan lese mer om hennes utstilling ved å følge lenken her.

Kommentarer er stengt.