Tegnekurs I-III

Tegnekurs I-III Forfatter: Publisert: Oppdatert:

Semesterkursene våre går en gang i uken over 10 uker og gir en solid opplæring i tegning og kreativitet med utvikling av dine faglige og håndverksmessige kunnskaper og dine evner til å se og sanse.

Det er viktig å velge et kurs som passer til ditt faglige nivå. Disse kursene har trinn som er tilrettelagt for nybegynnere, viderekommende og erfarne. Tegnekurs som går over 10 uker gir en solid opplæring i tegning og som bygger opp en helhetlig forståelse både for det håndverksmessige og den kunstneriske bruken av tegning i dag. Målsetningen er at du skal føle trygghet og glede ved å bruke tegningen som selvstendig uttrykk eller som del av ditt figurative maleri.

Se også Pedagogikk og undervisning.

 

Tegning I “Hånden som ser” – Tegnekurs for nybegynnere

Kurset vil åpne opp for å benytte tegningen som studie, grunnlag for figurativt maleri og eget kunstuttrykk. På kurset vil du lære å bruke forskjellige motiver – fra portrett og stilleben, til landskap, samtidig som du lærer om ulike måter å tegne motivene på.

 

Tegning II “Hånden som ser” – Tegnekurs for viderekommende

Tegning for videregående baserer seg på at deltagerne har tatt nybegynnerkurset eller har tilsvarende bakgrunn i tegning. På kurset utvikles din tegning ytterligere gjennom fordypning i tegnestudier der linje, for, lys og proporsjoner står sentralt. Her benyttes stilleben og andre konkrete motiver.

 

Tegning III “Hånden som ser” – Tegnekurs for erfarne

Tegnekurs for erfarne baserer seg på  at deltagerne har tatt nybegynner og videregående kursene eller tilsvarende bakgrunn i tegning. Kurset er et dypere dykk inn i såvel studie av menneskekroppen og levende modell som samtidsorientert figurativ tegning. Du lærer om ulike teknikker og innfallsvinkler til det figurative som akt, fotoprojisering, collage, tusjlavering, kull og blyant.

 

Utstyr

På skolen får du tilgang til alt utstyret du trenger til undervisningen, men vi anbefaler alle våre elever å ha tilgang til et minimum av utstyr til hjemmearbeid mellom undervisningsøktene, eller dersom det er vanskelig å få hentet utstyr på skolen dersom undervisning må gjennomføres som fjernundervisning. Undervisningen på skolen er prosessorientert – og når man jobber med oppgaver og innfallsvinkler bevisstgjøres man og det åpnes en del nye dører og ideer, som vi tenker på som materiale til senere arbeid. Derfor bør elever alltid ha en skissebok, ikke alt for langt unna, blyanter med forskjellig mykhet (B-serien), kull og knetgummi. Et lite sett av primærfarger og noen pensler i forskjellige størrelser.

Se forslag til; tegneutstyr

Se forslag til; maleutstyr

Se alle kommende semesterkurs i tegning

Kommentarer er stengt.