Lengre nybegynnerkurs

Forfatter: Publisert: Oppdatert:

Hvis du virkelig vil lære og tegne og/eller male går du rett på være lengre nybegynnerkurs. Dette er kurs som går en gang i uken over 10 uker, kvelden eller om formiddagen, eller som 2 uker om sommeren.

Maleri for nybegynnere. Å lære er å oppdage.nydalen-kunstskole-2016-0057

Maleri for nybegynnere er første kurs i kursrekken i maleri som gir deg en solid og helhetlig ramme for kreativ og kunstnerisk utvikling. Dette kurset for nybegynnere er malerkunstens ABC og grunnleggende kokebok. Her tas du i hånden og lærer det du trenger for å komme i gang og begynne en utvikling av maleri. Du lærer først og fremst om de faglige byggesteinene vi alle trenger i vårt skapende arbeid som malere. Men kurset handler også om maleprosessen, om sansning, tilstedeværelse og kreativitet. Kurset går som kveldskurs og formiddagskurs.

Hånden som ser.  Tegnekurs for nybegynnere

Tegnekurset, nivå 1 er det første av to kurs i kursrekken som gir deg en solid opplæring i tegning og som bygger opp en helhetlig forståelse både for det håndverksmessige og den kunstneriske bruken av tegning i dag. Målsetningen er at du skal føle trygghet og glede ved å bruke tegningen som selvstendig uttrykk eller som del av ditt figurative maleri. Dette kurset åpner opp for å benytte tegningen som studie, grunnlag for figurativt maleri og eget kunstuttrykk. På kurset vil du lære å bruke forskjellige motiver – fra portrett og stilleben til landskap, samtidig som du lærer om ulike måter å tegne motivene på. Om høsten går kurset går som kveldskurs og formiddagskurs.

Finn din kunstneriske stemme

Kurset fungerer som et utgangspunkt for en kunstnerisk utvikling, enten du er nybegynner, har malt litt eller mye, men aldri helt fått tak i hvem du er i forhold til dette, eller du har vokst fra det utgangspunktet du engang hadde.  Kurset har vært en del av skolens faste kurs i mer enn 20 år og danner et viktig fundament for elevene til å finne sin vei i kunsten. Kurset går både som et kort kurs på 5 ganger, en weekend og et sommerkurs over en uke.

Sommerskole over 2 uker for nybegynnere

Gjennom 2 intense uker får du en grundig innføring i de grunnleggende prinsippene i tegning og maling. Dagene veklser mellom forskjellige oppgaver innen tegning og maling og gir deg kunnskap til videre utvikling av dine bilder. Du lærer om: Tegning og uttrykk, komposisjon, lysatmosfærer, fargeblanding, farge som form og rom, fargeklanger, strøk og billedflate, personlig fortolkning og kreativitet og komponering og utvikling av dine bilder.

 

Utstyr

På skolen får du tilgang til alt utstyret du trenger til undervisningen, men vi anbefaler alle våre elever å ha tilgang til et minimum av utstyr til hjemmearbeid mellom undervisningsøktene, eller dersom det er vanskelig å få hentet utstyr på skolen dersom undervisning må gjennomføres som fjernundervisning. Undervisningen på skolen er prosessorientert – og når man jobber med oppgaver og innfallsvinkler bevisstgjøres man og det åpnes en del nye dører og ideer, som vi tenker på som materiale til senere arbeid. Derfor bør elever alltid ha en skissebok, ikke alt for langt unna, blyanter med forskjellig mykhet (B-serien), kull og knetgummi. Et lite sett av primærfarger og noen pensler i forskjellige størrelser.

Se forslag til; tegneutstyr

Se forslag til; maleutstyr

Kommentarer er stengt.