Kurs for ungdom

Kurs for ungdom Forfatter: Publisert: Oppdatert:

Nydalen Kunstskole tilbyr kurs spesielt tilpasset ungdom (13-17 år) i sommerferien etter at fellesferien er slutt og før det vanlige skoleåret starter. Foreløpig er tilbudet begrenset til et tegnekurs, men ungdom kan selvsagt også delta på vare andre tegne- og malekurs.

Tegnekurs for ungdom fra 13 til 17 år

Kurset er lagt opp rundt kreative oppgaver der det å kvitte seg med sin prestasjonsangst er en del av øvelsene. På dette kurset handler det ikke så mye om rett og galt, men om hvordan ungdommen med blyant, tusj og kullstift kan gi uttrykk for det de ser og opplever. Eksperimentering, sansning og tilstedeværelse danner grunnlaget for tegning enten det er figurativ observasjon eller fri fabulering. Her kan du begynne å tegne uten prestasjonspress og forventninger om at du skal være flink, få tak i den grunnleggende kunnskapen og glede deg over dette. På kurset blir du kjent med tegningens mange kvaliteter samt forståelsen for det figurative og evne til å bruke lys og beskrive form og rom. Å kunne bruke det figurative til å skape egne motiver er en drøm mange har og med dette kurset får du de ”grunnleggende nøklene” på en moderne, eksperimentell og leken måte.

Andre kurs

Ungdom over 16. år kan også delta på våre andre tegne- og malekurs. På tegnekursene er det ofte mange yngre deltakere, men disse kursene er mer faglig orientert enn kurset sesielt for ungdom.

Utstyr

På skolen får elevene tilgang til alt utstyret de trenger til undervisningen, men vi anbefaler våre elever å ha tilgang til et minimum av utstyr til hjemmearbeid mellom undervisningsøktene. Undervisningen på skolen er prosessorientert – og når man jobber med oppgaver og innfallsvinkler bevisstgjøres man og det åpnes en del nye dører og ideer, som vi tenker på som materiale til senere arbeid. Derfor bør elever alltid ha en skissebok, ikke alt for langt unna, blyanter med forskjellig mykhet (B-serien), kull og knetgummi. Et lite sett av primærfarger og noen pensler i forskjellige størrelser.

Se forslag til; tegneutstyr

Se forslag til; maleutstyr

Kommentarer er stengt.