Malekurs

Malekurs
Forfatter: Publisert: Oppdatert:

Maleriet gir deg en unik mulighet til å utvikle din kreativitet og din lek, din følsomhet og tilstedeværelse. Maleriet er svært mangesidig og du kan utforske og lære om maleriet gjennom en rekke kurs, på forskjellige nivåer og med forskjellige innfallsvinkler.

Maleriet gir deg en unik mulighet til å utvikle din kreativitet og din lek, din følsomhet og tilstedeværelse, det utvikler synet ditt slik at du ser mer farger, lys og toner, det gir deg et speil for ditt indre liv og det hjelper deg til å utvikle din tilstedeværelse og observasjon av virkeligheten rundt deg. Maleriet er svært mangesidig, du kan utforske og lære om maleriet gjennom en rekke kurs, på forskjellige nivåer og med forskjellige innfallsvinkler.

Alle kommende malekurs finnes her

 

Maleri for nybegynnere – Å lære er å oppdage

Når du ønsker å utvikle deg kreativt og sanselig gjennom maleriet er det helt avgjørende av du finner frem til riktig kurs, undervisningen på de forskjellige kursene har forskjellige nivåer, helt fra nybegynnerkurs med en kreativ og leken innfallsvinkel til avanserte kurs med aktmodell eller store malerier.  Og du som andre har helt sikkert dine personlige preferanser som gjør at du foretrekker det figurative fremfor det abstrakte, eller motsatt, eller kanskje en blanding.  eller du vet slett ikke og du er helt nybegynner.  Enten du ønsker å male figurative eller abstrakte bilder er det helt avgjørende at du starter med det grunnleggende. Ingenting blir bra hvis du ikke har det grunnleggende på plass.  På alle de grunnleggende kursene lærer du om både abstrakte og figurative kvaliteter. Dette gjør vi da det er mange ting det er lettere å forstå og integrere i ditt maleri når vi utelukker en rekke andre “problemer”.  Som fargerom og modellering av form, det er lettere å erfare og forstå dette når du ikke skal male et ferdig bilde samtidig.  Og slik er det på mange felt innen den kreative utviklingen.  Det er nesten umulig å utvikle din kreative lek, hvis fargerom og alt skal være riktig samtidig.  Som nybegynner på våre kurs får du tilrettelagte oppgaver, god veiledning og muligheter for å oppdage samspillet mellom øye og hånd, mellom teori og praksis, mellom kreativ utfoldelse og personlig vekst.  Slik utvikler vi dine kapasiteter trinn for trinn, du oppdager, du erfarer og du utvikler.  Det er en fascinerende reise.

Maleri for viderekommende – Å lære er å utforske

På dette nivået lærer du mer om det faglige og det håndverskmessige, men alt settes i sammenheng med den reisen du selv gjør, dine motiver skal utvikle seg, du skal utvikle deg. Selve handlingen ‘å male’ setter i seg selv i gang en rekke følelsesprosesser og tankeprosesser. Penslenes motstand eller mykhet, smal eller bred, flat eller rund.  Fargeblandingene du lager, tykt eller tynt, rene farger eller gråtoner og rare klanger.  Ingen kan gjøre akkurat det du gjør i denne prosessen, det kan heller ikke kopieres. Å bli oppmerksom på den dype språklige og følelsesmessige dialogen du kan ha med malingens kvaliteter, fargene, linjene og penslene, se hvordan det i seg selv skaper fortelling som er helt subjektive, det handler om å utforske og det er en opplevelse.  Det styrker følelsen av identitet og integritet.

Maleri for erfarne – Å lære er å utvikle

Derfor maler kunstnere gjennom hele livet, fordi vi utvikler, vi samtaler med oss selv, finner ned til våre dypeste fellesmenneskelige fortellinger og vi lærer.  Vi gjenoppdager oss selv om igjen og om igjen, det er en gjenfortryllelse og forelskelse. Menneske har til alle tider skapt uttrykk for sitt liv gjennom farger og former, linjer og figurer.  Å male er eksistensielt, det er helt grunnleggende for oss å gi visuelt uttrykk for det livet vi lever, enten vi er midt i livet, barn eller pensjonister. På Maleri for erfarne kan du velge retning, du har blitt kjent med de grunnleggende byggesteinene og nå har tiden kommet til å ta litt stilling, abstrakt eller figurativt.  Maleri for erfarne er to forskjellige kurs, et figurativt, et abstrakt, begge med mye læring og utvikling. Når du har tatt de grunnleggende kursene Maleri for nybegynner og Maleri for videregående og kanskje noen weekendkurs og temakurs har tiden kommet til en mer personlig og mer faglig prosess.

Utstyr:

På skolen får du tilgang til alt utstyret du trenger til undervisningen, men vi anbefaler alle våre elever å ha tilgang til et minimum av utstyr til hjemmearbeid mellom undervisningsøktene, eller dersom det er vanskelig å få hentet utstyr på skolen dersom undervisning må gjennomføres som fjernundervisning. Undervisningen på skolen er prosessorientert – og når man jobber med oppgaver og innfallsvinkler bevisstgjøres man og det åpnes en del nye dører og ideer, som vi tenker på som materiale til senere arbeid. Derfor bør elever alltid ha en skissebok, ikke alt for langt unna, blyanter med forskjellig mykhet (B-serien), kull og knetgummi. Et lite sett av primærfarger og noen pensler i forskjellige størrelser.

Se forslag til innhold her; maleutstyr

 

Til malekursene

Kommentarer er stengt.