Fagplan 1-årig påbygningsstudie

Forfatter: Publisert: Oppdatert:

Påbygningsstudiet er et spesialiseringsår som bygger videre på den 2-årige billedkunstutdanningen, med formål om å veilede studentene i etablering og utvikling av et kunstnerskap.

Sentrale tema er kunstnerskap og identitet, idé og konseptutvikling. Gjennom året vil studentene besøke relevante utstillinger og foreta atelierbesøk hos etablerte kunstnere, arbeide med å styrke tekniske ferdigheter og veiledes i sentrale spørsmål knyttet til etablering og forvaltning av et kunstnerskap.

Høsten 2019 planlegger vi for en klasse med lærer Heidi Marie Wien med undervisning onsdag og torsdag formiddag. Klassen forutsetter minst 8 deltagere.

Heidi Marie er en faglig sterk og pedagogisk veileder med allsidig erfaring. Som billedkunstner arbeider Heidi Marie med maleri, skulptur og installasjonsarbeider og hun er stadig aktuell med nye utstillinger, senest i Trafo Kunsthall høsten 2018. Wien har bred teknisk erfaring innen maleri, installasjon og tegning som studentene vil dra nytte av, kombinert med hennes omfattende erfaring fra utstillinger, kunstprosjekter og prosjektarbeid.

Heidi Marie har bakgrunn fra Kunstakademiet i Oslo, grunnfag i  kunsthistorie fra Høgskolen i Lillehammer og har tidligere vært elev ved  Einar Granum kunstfagskole. De siste ti årene har hun i tillegg til egne prosjekter samarbeidet med billedkunstner Kine Lillestrøm. Duoen utfører kunstprosjekter som er i direkte dialog med stedet arkitektur, og med maleriet som verktøy for den kunstneriske utførelsen. Sammen har de blant annet hatt arbeidsopphold og utstilling i Oslo Rådhus, separatutstilling Østfold Kunstnersenter,  Galleri F15 i Moss og  Galleri BOA i Oslo.

I 2009 var de kuratorer for og gjennomført utstillingen ”Dark Matters” på Peder Balke-senteret på Toten. Her samlet de 20 norske unge samtidskunstner og satte dem i dialog med maleren Peder Balke. Sommeren 2015 utførte de i fellesskap veggmalerier inne på nye Veitvet barne- og ungdomsskole i Oslo. Heidi Mari Wien har tidligere utført  utsmykninger ved Sentralsykehuset i Telemark og  Sykehuset-midt Norge. Wien hadde separatutstilling ved LNM 2011 og har mottatt en rekke stipender for sine prosjekter.

Studietider

For studieåret 2019/2020 er det planlagt en klasse med undervisning onsdag og torsdag formiddag. Ved større tilsøkning kan det bli aktuelt å opprette en klasse også på helg. Ta kontakt ved interesse og for mer informasjon admin@nydalenkunstskole.no

Dag:

  • 2 dager i uken med undervisning 9.30-13.30 og ateliertid 13.30-16.00 (onsdag og torsdag).
  • 14 uker i høstsemesteret og 16 uker i vårsemesteret.
  • Ny klasse starter høsten 2019 (forutsetter minimum 8 deltagere).

Helg:

  • 4 helger i høstsemesteret, med undervisning lørdag og søndag 10.00-15.00
  • 6 helger i vårsemesteret, med undervisning lørdag og søndag 10.00-15.00
  • 2 alternative kursplaner, en med helger i partallsuker, et med helger i oddetallsuker

Dagstudiet med start høsten 2019 koster kr. 19 500 pr. semester inkludert materialer (ikke lerret) og som betales i fire månedlige terminer på kr. 4 875. I tillegg kommer et administrasjonsgebyr på kr. 1 500 som betales ved opptak til studiet (dekker begge semestre).

Mer informasjon og søknadskjema publiseres senest i januar.

 

Kommentarer er stengt.