Nyhetsbrev desember 2017

Forfatter: Publisert: Kategori: Aktuelt, Hva skjer på skolen, Utstillinger

Det er straks ferie hos oss. Her kan du lese litt om det som skjer på skolen om dagen, og kanskje noe som hjelper deg med å holde hodet kaldt og hjertet ekstra varmt gjennom juleferien.

Nå er det siste innspurt før semesterslutt for studenter og lærere, både på Billedkunstutdannelsen og for deg som har gått på kurs hos oss en dag eller en kveld i uken i tolv uker. Jeg regner med at du har hatt det gøy, lært noe du ikke kunne fra før, oppdaget eller gjenoppdaget noen nye sider eller egenskaper ved deg selv, og blitt litt kjent med noen flere fine mennesker. Da er det nok litt vemodig at kurset er over, og du venter utålmodig på at nytt kursnivå skal starte i januar.

Det er også vanlig at noen kjenner seg litt tom og forvirret med en gang etter et kurs. Det er mye å ta inn på kort tid. Bare ta det med ro, du har lært enda mer enn du tror, og du ER klar for neste nivå. Det er satt i gang prosesser og stilt spørsmål som arbeider videre på egenhånd i deg. Nysgjerrighet, glede og mot til å skape vil gi enda flere svar og nye spørsmål. Flere løsninger og ideer dukker opp etter hvert. Jeg har selv gått studieløpet, og vært lærer på alle nivåer siden 2008. Jeg vet at kursopplegget fungerer, og jeg stoler fullt ut på prosessen.

I år gleder jeg meg spesielt til neste semester. Da får jeg endelig tid til å undervise litt i alle klasser, til å bli litt bedre kjent med dere og se hva den enkelte arbeider med. Jeg gleder meg også veldig til Åpen helg 20-22 april, samme helgen som Oslo open. Da skal det foregå mange spennende aktiviteter i hele huset en intens helg. Og selvfølgelig til avsluttende utstillinger i juni. Først ut er studentene på Billedkunstutdannelsen, og nytt av året; Studentene på Personlig kunstutvikling skal sette sammen og vise sine prosjekter på skolen i nesten to uker.

Husk nå endelig på å ta med deg hjem alle tegninger og malerier du har laget gjennom høsten. Vi skal rydde og fikse mens du har ferie, og det som blir liggende på skolen vil bli kastet. Studenter ved Billedkunstutdanningen og på Personlig kunstutvikling kan la privat verktøy og maleklær ligge i boksen til neste semester.

Månedens utstillingstips:

Dere som ikke ennå har sett utstillingen ” Hode ved hode- Cronqvist, Bjørlo, Munch” på Munch museet har noe å glede dere til. Den varer til 28.januar, så du har ennå tid.

Månedens videotips:

Inspirerende kort filmintervju med Jim Carrey om behovet for farger og for å skape. Følg lenken her.

Jeg ønsker deg en riktig god jul, og velkommen tilbake i januar!

Anette Hatlen, Faglig leder

 

 

 

Kommentarer er stengt.