Tegnekurs for ungdom

Tegnekurs for ungdom
Forfatter: Publisert: Oppdatert:

Tegning er nøkkelen: det er gjennom tegningen man lærer å se, utvikler leken, får kontakt med sansene sine, blir formsikker og utvikler evner til å bruke sitt temperament og sine følsomhet. Å tegne er en holdning, en måte å forholde seg til det kreative på der sansning og bevissthet føres sammen.

Kurset er lagt opp rundt kreative oppgaver. På dette kurset handler det ikke så mye om rett og galt, men om hvordan ungdommen med blyant, tusj og kullstift kan gi uttrykk for det de ser og opplever. Eksperimentering, sansning og tilstedeværelse danner grunnlaget for tegning enten det er figurativ observasjon eller fri fabulering. Her kan du begynne å tegne uten noen form for prestasjonspress eller forventning om å være flink, men heller å få tak i den grunnleggende kunnskapen og glede deg over dette.

Kurset går i tre utgaver, weekendkurs, vinter og høstferiekurs og sommerkurs. Feriekursene er dobbelt så langt og lar deg bli kjent med tegningens mange kvaliteter samt forståelsen for det figurative og evne til å bruke lys og beskrive form og rom. Å kunne bruke det figurative til å skape egne motiver er en drøm mange har og med dette kurset får du de ”grunnleggende nøklene” på en moderne, eksperimentell og leken måte.

Nybegynner

Terskelen for å begynne å tegne kan være høy for mange og det er av avgjørende betydning at ungdommen ledes inn i en konstruktiv prosess der de blir ivaretatt ut fra sine forutsetninger, og der de lærer å forholde seg til tegning uten for høye skuldre og prestasjonspress.

Kurset er derfor lagt opp rundt kreative oppgaver hvor det ikke så mye om rett og galt, men om hvordan de med blyant, tusj og kullstift kan gi uttrykk for det de ser og opplever. Eksperimentering, sansning og tilstedeværelse danner grunnlaget for tegning enten det er figurativ observasjon eller fri fabulering. Her kan de begynne å tegne uten forventninger om at de skal være flinke, målsetningen er heller å få tak i den grunnleggende kunnskapen og glede seg over dette.

Sommerkurs

Kurset går som sommerkurs. Sommerkurset gir ungdommene bli kjent med tegningens mange kvaliteter samt forståelsen for det figurative og evne til å bruke lys og beskrive form og rom.

Kurset passer for

Kurset passer for ungdom 13 – 17 år som er nybegynner eller litt øvet i tegning, men også for de som er malt før, men mangler tegningen.

Kommende kurs og påmelding

Nedenfor ser du hvilke kurs som kommer, og nedenfor kursene finner du påmeldingsskjema.

Tegnekurs for ungdom, sommerkurs med oppstart mandag 5 august 2019

Tid: Mandag tom fredag fra kl. 1030-17:00

Pris: 4900,- inkl alt materiale

Lærer:
Birgit Røise

Påmelding kurs

  Personvernerklæring (GDPR) pr. 1 juli 2018. Nydalen Kunstskole registrerer kontaktinformasjon for internt bruk ved påmelding til kurs og ved søknad til billedkunstutdanningen og fordypningsstudier. Som registrert kursdeltager vil du motta nyhetsbrev med undervisningsaktuell informasjon, nyheter og annen nyttig informasjon fra skolen. Du kan til en hver tid melde deg av nyhetsbrevet, men må da selv sørge for å holde deg orientert.
 • Betaler, hvis dette er forskjellig fra kursdeltaker
 • Betaling
  Ved påmelding eller tidligst 2 måneder før kursstart betales et administrasjonsgebyr på kr. 400. Den resterende del av kursprisen betales senest 2 uker før kursstart. Hvis påmeldingen skjer senere enn 2 uker før kursstart betales hele beløpet senest 7 dager etter påmelding skjer. Ved avmelding innen 2 uker før kursstart refunderes betalt beløp med fradrag av administrasjonsgebyr. Ved avmelding senere enn 2 uker før kursstart refunderes intet med mindre plassen fylles opp av en på venteliste. Vi tar forbehold om at kurset kan bli avlyst hvis det ikke er minst 7 påmeldte. Hvis betaling ikke skjer innen forfallsdato kan det medøfre at plassen går til en annen.
  Betaling med gavekort
  Hvis du har fått et gavekort er beløpet registrert som tilgodebeløp for deg og vil automatisk bli trukket fra på betalingen for kurset.
 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Kommentarer er stengt.