Utstillingsforberedelse og kuratering

Utstillingsforberedelse og kuratering
Forfatter: Publisert: Oppdatert:

Innføring i hvordan du kan planlegge, organisere og gjennomføre en utstilling alene eller sammen med andre.

Sentrale spørsmål som tas opp på dette kurset er hva skal til for å lage en god utstilling? Hvem er publikum og hvilken historie skal en utstilling fortelle?

Utstillinger handler ikke bare om hva vi ser, men også hvordan vi ser det. Utstillingsforberedelse og kurateringsarbeid handler om en rekke valg, hva skal utstillingen vise, i hvilken rekkefølge og hvilke grep kan vi gjøre for å ”regissere” en best mulig utstilling. Ved å bevisstgjøre oss på disse valgene kan vi arbeide med å skape best mulig fysiske og intellektuelle rammer for publikum rundt kunsten.

Dette kurset er lagt opp som en ”workshop” over en hel helg hvor vi ser på det kreative og praktiske arbeidet med å produsere en kunstutstilling; hva som må gjøres, hvordan man kan fordele oppgaver, på samarbeid og gruppedynamikk, – og på hva som skal til for å utvikle et interessant konsept for utstillingen som helhet. Kurset vil være svært nyttig for elever på 2 året av Billedkunstutdanningen og særlig for de som tar Påbygningsåret eller Personlig Kunstutvikling, og for sistnevnte er det tilnærmet obligatorisk.

Tanken er at deltagerne etter kurset vil stå bedre forberedt og ha en liten ”verktøykasse” å jobbe ut fra, uavhengig om man planlegger for en utstilling alene eller i samarbeid med andre.

Kommende kurs og påmelding

Nedenfor ser du hvilke kurs som kommer, og nedenfor kursene finner du påmeldingsskjema. Nytt kurs kommer våren 2020.

Påmelding kurs

  Personvernerklæring (GDPR) pr. 1 juli 2018. Nydalen Kunstskole registrerer kontaktinformasjon for internt bruk ved påmelding til kurs og ved søknad til billedkunstutdanningen og fordypningsstudier. Som registrert kursdeltager vil du motta nyhetsbrev med undervisningsaktuell informasjon, nyheter og annen nyttig informasjon fra skolen. Du kan til en hver tid melde deg av nyhetsbrevet, men må da selv sørge for å holde deg orientert.
 • Betaler, hvis dette er forskjellig fra kursdeltaker
 • Betaling
  Ved påmelding eller tidligst 2 måneder før kursstart betales et administrasjonsgebyr på kr. 400. Den resterende del av kursprisen betales senest 2 uker før kursstart. Hvis påmeldingen skjer senere enn 2 uker før kursstart betales hele beløpet senest 7 dager etter påmelding skjer. Ved avmelding innen 2 uker før kursstart refunderes betalt beløp med fradrag av administrasjonsgebyr. Ved avmelding senere enn 2 uker før kursstart refunderes intet med mindre plassen fylles opp av en på venteliste. Vi tar forbehold om at kurset kan bli avlyst hvis det ikke er minst 7 påmeldte. Hvis betaling ikke skjer innen forfallsdato kan det medøfre at plassen går til en annen.
  Betaling med gavekort
  Hvis du har fått et gavekort er beløpet registrert som tilgodebeløp for deg og vil automatisk bli trukket fra på betalingen for kurset.
 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Kommentarer er stengt.