Laster kurs

« Alle kurs

Tegning, et fundament og et språk (sommerkurs) 1. juli – kun 2 plasser igjen

1. juli kl. 09:30 - 5. juli kl. 16:00

Kr. 4900

Tegning er nøkkelen: det er gjennom tegningen du lærer å se, utvikler leken, får kontakt med sansene dine, blir formsikker og utvikler din evne til å bruke ditt temperament og din følsomhet. Å tegne er en holdning, en måte å forholde seg til det kreative på der mange deler av din sansning og din bevissthet føres sammen. Vi har noen plasser igjen på sommerkurs i tegning med Beatrice Guttormsen 1. juli – velkommen til sommerkurset; Tegning, et fundament et språk, – og et spennende møte med kull, tusj og blyant – enten du har tegnet en masse fra før, eller har lyst til å forsøke deg for første gang. Mandag til fredag 09:30-16:00

På dette kurset handler det ikke så mye om rett og galt, men om hvordan du med blyant, tusj og kullstift kan gi uttrykk for det du ser og opplever. Her kan du begynne å tegne å frigjøre deg fra prestasjonspress og frustrasjon, mens du får tak i den grunnleggende kunnskapen og heller kan glede deg over dette. Eksperimentering, sansning og tilstedeværelse danner grunnlaget for tegning enten det er figurativ observasjon eller fri fabulering.

Kurset holdes også som sommerkurs og lar deg bli kjent med tegningens mange kvaliteter, hvor man jobber med forståelsen for det figurative og evnen til å bruke lys og beskrive form og rom. Å kunne bruke det figurative til å skape egne motiver er en drøm mange har og med dette kurset får du de ”grunnleggende nøklene” på en samtidsmessing, eksperimentell og leken måte.

Grunnkurs

Terskelen for å begynne å tegne kan være høy for mange og det er av avgjørende betydning at du ledes inn i en konstruktiv prosess der du blir ivaretatt ut fra dine forutsetninger, og der du lærer å forholde deg til tegning uten for høye skuldre og prestasjonspress.

Kurset er derfor lagt opp rundt kreative oppgaver der det å kvitte seg med frustrasjon og forventninger til egen prestasjon er en del av øvelsene. På dette kurset handler det ikke så mye om rett og galt, men om hvordan du med blyant, tusj og kullstift kan gi uttrykk for det du ser og opplever. Eksperimentering, sansning og tilstedeværelse danner grunnlaget for tegning enten det er figurativ observasjon eller fri fabulering. Her kan du begynne å tegne uten forventninger om at du skal være flink, målsetningen er å få tak i den grunnleggende kunnskapen og glede deg over dette.

Videreføring

På videregående kurset utvikler vi tegneferdighetene videre, læringen er uhøytidelig med fokus på oppgaver som frigjør energi og tegneglede, først gjennom observasjon av form og lys – så med levende aktmodell. Å tegne akt er svært levende og det gir deg kunnskap du kan bruke uansett hva du senere ønsker å tegne. Du lærer å tegne kroki, korte stillinger der du skal ”fange” bevegelsen og du lærer å bygge form og se proporsjoner. Vi jobber med forståelsen for det figurative og evnen til å bruke lys og beskrive form og rom. Å kunne bruke det figurative til å skape egne motiver er en drøm mange har og med dette kurset får du de ”grunnleggende nøklene” på en samtidsmessing, eksperimentell og leken måte.

nydalen-kunstskole-elevarbeid-20100512-19-22-16-450px

Kurset passer for

Kurset passer for deg som er nybegynner eller litt øvet i tegning, men også for deg som er erfaren maler men mangler tegningen. Det er et ypperlig tilleggskurs for alle som går på malerkursene for nybegynnere og viderekommende.

Kommende kurs og påmelding

Nedenfor ser du hvilke kurs som kommer, og nedenfor kursene finner du påmeldingsskjema.

 

Lærer:
Beatrice Guttormsen

Detaljer

Start:
1. juli kl. 09:30
Slutt:
5. juli kl. 16:00
Kostnad:
Kr. 4900
Kategorier for Kurs:
, , ,
Kurs Tags:
,