Laster kurs

« All kurs

Semesterkurs Maleri 4; fredag formiddag 09:30-13:00, med oppstart 19. september

17. september kl. 09:30 - 12:30

Kr.5900

Maleri for erfarne – en reise i kunsthistorien

Bli med på en spennende reise inn i kunsthistorien der vi besøker de viktigste bevegelsene i billedkunsten fra ca. 1850 og frem til i dag. Vi leker oss med ulike virkemidler, innfallsvinkler som kjennetegner ulike epoker, og ser på drivkraften bak dem – samtidig som vi trekker linjer fremover og bakover i tid.

På reisen gjennom den moderne kunsthistorien berører vi de store spørsmålene som; hva er kunst? Og hva slags rolle har kunsten hatt i samfunnet opp gjennom historien? Rundt 1850 skjer det en radikal endring i de ulike kunstartene. Billedkunsten bryter med det tradisjonelle akademiske maleriet og det skjer også store forandringer videre fremover i tid. Kunsten har alltid vært nært knyttet til sin egen samtid; det som har rørt seg i samfunnet både politisk, filosofisk, litterært og musikalsk. Vi blir kjent med en hærskare av ismer som; impresjonismen og postimpresjonisme, syntesisme og symbolisme, ekspresjonisme, kubisme, futurisme, dada og surrealisme, abstrakt ekspresjonisme, neo-dada og pop-art, minimalisme, samtidskunst og postmodernisme for å nevne noe, men hva handler ismer om og hvordan oppsto de? Modernismen og avantgarden er fellesbegrep for disse ismene, hva er definisjonen på disse to begrepene?

Kurset passer for

Hver kursøkt tar vi for oss ulike epoker presentert med de mest betydningsfulle billedkunstnere og deres verk, og deretter maler vi oss igjennom ulike oppgaver som belyser emnene vi tar for oss. Semesterkurset strekker seg over 10 uker og passer både for de som er nysgjerrige på kunsthistorien så vel som viderekommende og erfarne innenfor maleri – og det er et ypperlig tilleggskurs for studenter på den 2-årige Billedkunstutdannelsen og de som går eller har tatt malerkursene for viderekommende og erfarne på skolen.

Kommende kurs og påmelding

Dette er et semesterkurs som går en gang i uken over 10 uker på vår og høst. Nye kurs starter i januar og september. Hvis du ønsker å melde deg på kurs som starter ellers i året, se vår kurskalender. 

Lærer:
Birgit Røise

Detaljer

Dato:
17. september
Tid
09:30 - 12:30
Kostnad:
Kr.5900
Kurs Kategorier:
, , ,
Kurs Tags:
, , , ,