Laster kurs

« All kurs

Semesterkurs Maleri 3 (Figurativt); tirsdag formiddag 09:30-12:30, med oppstart 21. januar

21. januar 2020 kl. 09:30 - 12:30

Kr.5900

Figurativt Maleri – Å lære er å utvikle

Det figurative bildet har sin renessanse, men denne gangen er det ikke det tradisjonell figurative maleriet som vises. Vår måte å se og sanse på har forandret seg fra den klassiske perioden og modernismen. I dag er det en annen innfallsvinkel til figurasjonen. Nå er det våre blikk på våre egne liv og samtiden vi lever i nå som uttrykkes. Virkemidlene er annerledes og motivene har endret seg. Kunstnere bruker det figurative friere – foto, collage, blanding av figurasjon og abstrakte språk.  På dette kurset beveger du deg fra den faglige plattformen på kursene Maleri for nybegynnere og videregående til fordypning og utvikling av det figurative maleriet. Det er ikke en tradisjonell klassisk tilnærming, men en utvikling av det figurative maleriet i samtiden. Tid; tirsdag kveld 18-21:00.

Kurset gir deg kunnskap i lys, farge, form og rom som er grunnpilarene i det figurative, men kurset introduserer deg også til samtidens figurative fortelling, du får innsikt i en moderne måte og metode for å male figurativt. Temaene strekker seg fra motivstudier, modell, portrett og billedutvikling. Du får en omfattende forståelse for hva det vil si å uttrykke seg gjennom figurative bilder og du blir presentert for en rekke figurative kunstnere fra vår tid.

Utvikling av en selvstendig tilnærming til bildet og et eget uttrykk står sentralt i kurset. I tillegg lærer du om hvordan bildet utvikler seg i prosess og i serier, og du lærer å bruke den fysiske virkeligheten og din kreativitet til å utvikle figurative komposisjoner. På kurset vil du bli introdusert til oppgaver som er helt basale for hvordan man bygger opp et figurativt bilde, som flaten, tonalitet og avstand i tillegg til noen kreative innfalsvinkler som knytter kunnskap opp mot for eksempel fotoprojeksjon og collage.

Kurset passer for

Dette er kurset for deg som ønsker et figurativt språk i bildene dine! For deg som har lært en del om det grunnleggende og nå er klar for å utdype faglig forståelse og billedkomposisjon videre.

Kommende kurs og påmelding

Dette er et semesterkurs som går en gang i uken over 10 uker på vår og høst. Nye kurs starter i januar og september. Hvis du ønsker å melde deg på kurs som starter ellers i året, se vår kurskalender. Dette kurset har fokus på det figurative, det andre kurset med fokus på det abstrakte finner du her.

 

Lærer:
Heidi Øiseth

Detaljer

Dato:
21. januar 2020
Tid
09:30 - 12:30
Kostnad:
Kr.5900
Kurs Kategorier:
, ,
Kurs Tags:
, ,

Arrangør

Nydalen Kunstskole