Laster kurs

« All kurs

Helgekurs “Oppdagelsesreise gjennom kunsthistorien” 5-7. november

5. november kl. 18:00 - 7. november kl. 17:00

Bli med på en spennende reise inn i kunsthistorien der vi besøker de viktigste bevegelsene i billedkunsten fra ca. 1850 og frem til i dag. Vi leker oss med ulike virkemidler, innfallsvinkler som kjennetegner ulike epoker, og ser på drivkraften bak dem – samtidig som vi trekker linjer fremover og bakover i tid.

Undervisning fredag kveld fra 18-21, – og lørdag og søndag fra 10:30 til 17:00.

På reisen gjennom den moderne kunsthistorien berører vi de store spørsmålene som; hva er kunst? Og hva slags rolle har kunsten hatt i samfunnet opp gjennom historien? Rundt 1850 skjer det en radikal endring i de ulike kunstartene. Billedkunsten bryter med det tradisjonelle akademiske maleriet og det skjer også store forandringer videre fremover i tid. Kunsten har alltid vært nært knyttet til sin egen samtid; det som har rørt seg i samfunnet både politisk, filosofisk, litterært og musikalsk. Vi stifter vi bekjentskap med en hærskare av ismer som; impresjonismen og postimpresjonisme, syntesisme og symbolisme, ekspresjonisme, kubisme, futurisme, dada og surrealisme, abstrakt ekspresjonisme, neo-dada og pop-art, minimalisme, samtidskunst og postmodernisme for å nevne noe, men hva handler ismer om og hvordan oppsto de?

Vi tar for oss ulike epoker presentert med de mest betydningsfulle billedkunstnere og deres verk, og deretter maler vi oss igjennom ulike oppgaver som belyser emnene vi tar for oss.

Oppdagelsesreisen passer både for de som er nysgjerrige på kunsthistorien så vel som viderekommende og erfarne innenfor maleri – og det er et ypperlig tilleggskurs for studenter på den 2-årige Billedkunstutdannelsen og for de som går eller har tatt malerkursene for viderekommende og erfarne på skolen.

 

KURSPÅMELDING Helgekurs

1Velg kurs
2Kursdeltager
3Betalingsinformasjon

Detaljer

Start:
5. november kl. 18:00
Slutt:
7. november kl. 17:00
Kurs Kategorier:
,
Kurs Tags:
, ,