UNGDOMSKURS Kreativt Maleri 13 til 16 år, 9-13. august

9. august kl. 10:30 - 13. august kl. 17:00

Kreativt maleri for ungdom mellom 13-16 år er et introduksjonskurs til maleri og kreativ utvikling for de som ønsker en tilnærming der utfoldelse, lek og eksperimentering danner grunnlaget for læring. Kurset er lagt opp som en liten ”kokebok” der elevene jobber med farge og strøk, collage og komposisjon, stofflighet og flateuttrykk, linje og iakttakelse, og lærer å utvikle dette til egne motiver. Alt skjer innenfor en ramme av kreativ utfoldelse og leken eksperimentering.

På alle skolens kurs benytter vi akrylmaling. Elevene lærer derfor mye om akrylteknikk og håndverket knyttet til dette på alle kursene. Deretter jobber vi videre og elevene får lære mer om selve maleprosessen, det vil si hvordan vi setter vårt kreative arbeid i prosess, – og  får det ene arbeidet til å lede til det neste, hvordan flaten og linjene i bildet danner motiver og mening og lar inspirasjon og motiv vokse fra bilde til bilde.

I tillegg vil du lære om helhetlig harmoni i lys og farge, du vil lære å utfordre det faglige og kreative ytterligere via collager med fokus på farge og komposisjon.

Vi jobber fra erfaring til erfaring der resultatet er mye større enn all delene. Gjennom hele reisen har vi en upretensiøs og undersøkende holdning til både materialene og motivene, vi arbeider med forskjellige redskaper på store ark, og det er først siste dagen der elevene kan ta med lerret slik at kunnskapen blir samlet i et ferdig arbeid.

Kreativt Maleri for ungdom 13-16 år er et godt sted å starte for ungdom som ønsker å utrykke seg kreativt og lære mer om maleri gjennom kreativitet og lek.

Anne Kristin Jansen

9. august kl. 10:30