Laster kurs

« All kurs

  • Beklager. Denne kurs har allerede funnet sted.

Foredrag tirsdag 19. oktober kl.18-19:30 med kunstner Kari Mette Wik

19. oktober kl. 18:00 - 19:30

Skolen inviterer til kunstnerforedrag med Kari Mette Wik. Foredrag går på Nydalen Kunstskole, men det er mulig å høre foredraget via Teams. Frist for påmeldinger er satt til søndag 17. oktober.

Kari Mette Wik – Mitt kunstnerskap.

I dette foredraget tar for meg noen av prosjektene jeg har jobbet med gjennom årene, hvordan jeg tenker og arbeider opp mot et nytt prosjekt, og snakker litt om bakgrunnen for mitt yrkesvalg, inspirasjonskilder og kunstnere som har hatt betydning for meg.

Kunstnerisk praksis:

Jeg forholder meg til maleriet som et rom for dialog og refleksjoner av emosjonell og eksistensiell karakter. Parallelt utforsker jeg maleriet som kunstnerisk kategori og eget visuelt vokabular. I sentrum står fargen og stoffet. Som språk, metafor og materie. Innholdet er avgjørende for formen, og en åpen og eksperimentell prosess er alltid en viktig drivkraft i arbeidet.

Tematisk kretser arbeidene rundt tvetydighet på et eksistensielt plan; tvil og håp, mot og mismot, idyll og drama..

Motstridende impulser bringes sammen – innholdsmessig og formalt.

Kari Mette Wik arbeider primært med abstrakt maleri, innenfor et utvidet maleribegrep. Hun har en Master fra Institutt for Farge ved SHKS, Oslo. Hun har stilt ut i Galleri Semmingsen jevnlig siden 2001, samt en rekke andre steder som Trøndelag Senter for Samtidskunst, Telemark Kunstnersenter, Sandefjord Kunstforening m.fl.  Hun har deltatt flere ganger på Høstutstillingen, og har blitt innkjøpt av Norges Bank, Fana Sparebank, KPA, Helsebygg Midt-Norge og Helse Sør-Øst m.fl. Hun har utført utsmykningsoppdrag, bl.a.  for Telemark Fylkeskommune, Helse Sør-Øst, og nå nylig for det tyske arkitektfirmaet MAY Architectural Design.

Se kunstnerens nettside: https://karimettewik.net

PÅMELDNING til Foredrag

Detaljer

Dato:
19. oktober
Tid
18:00 - 19:30
Kurs Kategori:
Kurs Tags: